Tarptautinis šachmatų turnyras!

  • Post comments:0 Comments

Balandžio 13 d. į Seirijus sugužėjo gausus šachmatų gerbėjų būrys, kuris jėgas išbandė Tarptautiniame greitųjų šachmatų turnyre, skirtame Adolfo Ramanausko-Vanago 101-ųjų gimimo metinių atminimui. Dalyvius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio patarėjas Jonas Gudžiauskas, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, Seirijų seniūnijos seniūnė Rita Matusevičiūtė-Bražinskienė, Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio dalyvis, ryšininkas Jonas Arbačiauskas, Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis, Lazdijų sporto centro direktorius Darius Liaukevičius.

Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio patarėjas Jonas Gudžiauskas sveikino visus taip gausiai susirinkusius turnyro dalyvius ir džiaugėsi, kad Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago atminimas Lazdijų krašte yra įamžintas ir vis prisimenamas: „Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje yra įrengta Adolfo Ramanausko-Vanago klasė, šalia Lazdijų šv. Onos bažnyčios įkurta partizanų vado aikštė, kurioje jam pastatytas paminklas, įrengtas faktinio su okupacija kovojusios Lietuvos valstybės vadovo Adolfo Ramanausko-Vanago atminimo parkas jo tėviškėje Bielėnuose, o šiandien vykstantis Tarptautinis greitųjų šachmatų turnyras yra dar viena puiki iniciatyva“ – kalbėjo Jonas Gudžiauskas.

Vienai aktyviausių šachmatų sporto puoselėtojai, mokytojai Janinai Kaminskienei mero patarėjas Jonas Gudžiauskas įteikė atminimo dovanas ir dėkojo už vykdomas iniciatyvas. Taip pat padėkota ir vienam iš šio turnyro iniciatorių Jonui Arbačiauskui, kuris Adolfo Ramanausko-Vanago tarptautinius šachmatų turnyrus organizuoja dar nuo 1998 m.

79 turnyro dalyviai atvyko iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Druskininkų, Birštono, Prienų, Elektrėnų, Lazdijų, Marijampolės, Seirijų, Raudondvario, Simno, Kėdainių bei Punsko. Šachmatininkai varžėsi trejose grupėse: suaugusiųjų grupė, jaunimo grupė (19-13 metų) ir vaikų grupė (iki 12 metų). Turnyre teisėjavo tarptautinės kategorijos teisėjas Donatas Vaznonis.

Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad suaugusiųjų grupėje tarp vyrų nugalėjo Rytis Šalenga (Druskininkai), Andrius Paulauskas (Marijampolė) ir Aleksandras Šalna (Vilnius), kuris iškovojo pagrindinę turnyro taurę. Moterų tarpe nugalėjo Danutė Urbanavičiūtė (Birštonas), Odeta Petraitienė (Alytus) ir Edita Veličkaitė (Alytus).

Jaunimo grupėje tarp merginų laimėjo Adrijana Morkūnaitė (Kaunas), Dalia Janulionytė (Seirijai) ir Monika Zorubaitė (Seirijai). Tarp vaikinų stipriausi buvo Pijus Strimavičius (Vilnius), Domas Vasiliauskas (Alytus) ir Aras Vardanyan (Kaunas).

Sunkioje ir išminties reikalaujančioje šachmatų turnyro kovojo dalyvavo ir patys mažiausi, vaikai iki 12 metų. Tarp mergaičių nugalėtojomis tapo Neda Žuvininkaitė (Birštonas), Patricija Alionytė (Kaunas) ir Guoda Petraitytė (Alytus). Berniukų tarpe nugalėjo Rokas Bytautas (Kaunas), Nedas Nugauskas (Kaunas) ir jauniausias, vos 6 metukų turnyro dalyvis Augustas Jačiulis (Birštonas).

Lazdijų r. sav. informacija

Parašykite komentarą