EKSKURSIJOS Į ANYKŠČIUS IR MOLĖTUS

  • Post comments:0 Comments
VšĮ Lazdijų sporto centras sėkmingai užbaigė iš Europos sąjungos struktūrinių fondų ir Lazdijų rajono savivaldybės bendrai finansuojamą projektą „Prasmingo laisvalaikio organizavimas Lazdijų miesto vaikams“. Projekto įgyvendinimo metu vyko praktiniai jodinėjimo užsiėmimai, ekskursijos, paskaitos tikslinės grupės vaikams. Baigiamosios veiklos buvo ekskursijos į Anykščius ir Molėtus.
Anykščiuose lankėmės Arklio muziejuje, kur susipažinome su arklio kilmės istorija, pamatėme įvairius vežimus, žemės dirbimo padargus, kalvystės įrankius. Aukštaitiškos sodybos kieme dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Vaikai dunda, žemė bunda“, kur susipažinome ir žaidėme senovinius žaidimus. Aplankėme Kalitos kalvą ir išbandėme rogučių trasą. Ekskursiją baigėme apžiūrėdami Puntuko akmenį, apsilankydami garsiajame Lajų take ir užkopdami į apžvalgos bokštą.
Molėtuose lankėmės Etnokosmologijos muziejuje, apžiūrėjome įdomią ekspoziciją, klausėmės paskaitos, žiūrėjome filmą apie kosmosą ir grožėjomės panorama iš muziejaus apžvalginės aikštelės. Lankėmės turizmo ir verslo informacijos centre, kur dalyvavome unikaliame virtualiame ture laiku per Molėtų istoriją, žaidėme interaktyvius edukacinius žaidimus „Rojaus lydeka“, „Dviračiu per Molėtus“ ir kt. Apžiūrėjome skulptūrų parką. Prie Baltųjų Lakajų ežero kopėme į Mindūnų apžvalgos bokštą, antrą pagal dydį Lietuvoje. Visą ekskursijos nuovargį ir vasaros karštį nuplovėme išsimaudydami ežere.
 
 

Parašykite komentarą